Tanácsaink beruházóknak

Csapatunk az alábbiakat javasolja a beruházóknak akkor is, ha nem mi építjük az épületet, mert ezekkel később sok költséget és gondot kerülhet el.

  • Ha tűzszakasz határolás céljából téglafal határoló van az Ön épületébe vagy épületei közé tervezve, kérje meg a kivitelezőt és tervezőt, hogy vizsgálják meg egy kőzetgyapotos panel burkolat alternatíváját is. Több partnerünknek is tudtunk ezzel időt és pénzt megtakarítani, miközben a tűzvédelem nem változott.
  • Követelje meg a kivitelezőtől, a terven szereplő anyagok minőségét a beépítendő alapanyagokon, különösen a tartószerkezetek és burkolatok tekintetében. Sok kivitelező a szendvicspanel fémfegyverzetének vastagságán (0.5 mm helyett 0.4 mm) vagy a burkolat tartó szelemenek minőségén spórol, így elérve az alacsony árat. A szelemenek minősége az érvényben lévő EUROCODE tervezői szabvány szerint S 350 GD, ehelyett sok esetben látunk beépítve S 320 GD anyagminőségű profilt, mely a fokozott hóterheket nem fogja bírni télen, a megrendelő pedig nem érti miért hajlanak le a profilok télen.
  • A bádogos szegélyelemek kialakításánál a vízzáró kivitel már a gerinc takaró, lábazati és ablak takarások esetén is olyan kialakítású legyen, hogy akár szigetelő anyag nélkül is kizárja a csapadékot az épületből, ne utólagosan kenhető szigetelésekre alapozza a garanciát a kivitelező. Találkoztunk olyan esettel, hogy a kivitelező kis keresztmetszetűre méretezte az adott elemet, minket pedig javítani hívtak a helyszínre. Amikor felfedeztük a hibát, és cseréltük az elemet –a Megrendelő így kétszer fizetett érte két cégnek- a probléma megszűnt.
  • A vápacsatornák, csomópontok kialakítása hőhídmentesen legyen elvégezve, mert utólag a páralecsapódás okának javítása sokkal időigényesebb és nehezebb, mint a szakszerű kivitelezés.

A további javaslatainkat az Ön beruházásának ismeretében tudjuk adni, miután a terveket és az építési helyszínt megvizsgáltuk.

Tekintse meg referenciamunkáinkat

Skoda autógyár belső pódiumának tartószerkezet gyártása (2017)

Megrendelő: Emapot Team Kft. Cím: Mlada Boleslav Ügyvezető: Angel Tamás (+36 1 248 1627) - hívja és kérdezze rólunk Kapcsolódó szolgáltatások: Acélszerkezet gyártás További információk és képek a projektről

Eger, Csomagoló üzem bővítés (2015)

Megrendelő: Eger "kas" Kft. Cím: Eger Ügyvezető: Horváth Miklós (+36-20-937-29-37) - hívja és kérdezze rólunk Kapcsolódó szolgáltatások: Acélszerkezet gyártás További információk és képek a projektről

Mercarius flottakezelő műhelybővítése (2015)

Megrendelő: Emel Kft. Cím: Budapest, Komáromi út Főmérnök: Szakony Árpád (06 79 326830) - hívja és kérdezze rólunk Kapcsolódó szolgáltatások: Acélszerkezet gyártás További információk és képek a projektről