Tanácsaink beruházóknak

Csapatunk az alábbiakat javasolja a beruházóknak akkor is, ha nem mi építjük az épületet, mert ezekkel később sok költséget és gondot kerülhet el.

  • Ha tűzszakasz határolás céljából téglafal határoló van az Ön épületébe vagy épületei közé tervezve, kérje meg a kivitelezőt és tervezőt, hogy vizsgálják meg egy kőzetgyapotos panel burkolat alternatíváját is. Több partnerünknek is tudtunk ezzel időt és pénzt megtakarítani, miközben a tűzvédelem nem változott.
  • Követelje meg a kivitelezőtől, a terven szereplő anyagok minőségét a beépítendő alapanyagokon, különösen a tartószerkezetek és burkolatok tekintetében. Sok kivitelező a szendvicspanel fémfegyverzetének vastagságán (0.5 mm helyett 0.4 mm) vagy a burkolat tartó szelemenek minőségén spórol, így elérve az alacsony árat. A szelemenek minősége az érvényben lévő EUROCODE tervezői szabvány szerint S 350 GD, ehelyett sok esetben látunk beépítve S 320 GD anyagminőségű profilt, mely a fokozott hóterheket nem fogja bírni télen, a megrendelő pedig nem érti miért hajlanak le a profilok télen.
  • A bádogos szegélyelemek kialakításánál a vízzáró kivitel már a gerinc takaró, lábazati és ablak takarások esetén is olyan kialakítású legyen, hogy akár szigetelő anyag nélkül is kizárja a csapadékot az épületből, ne utólagosan kenhető szigetelésekre alapozza a garanciát a kivitelező. Találkoztunk olyan esettel, hogy a kivitelező kis keresztmetszetűre méretezte az adott elemet, minket pedig javítani hívtak a helyszínre. Amikor felfedeztük a hibát, és cseréltük az elemet –a Megrendelő így kétszer fizetett érte két cégnek- a probléma megszűnt.
  • A vápacsatornák, csomópontok kialakítása hőhídmentesen legyen elvégezve, mert utólag a páralecsapódás okának javítása sokkal időigényesebb és nehezebb, mint a szakszerű kivitelezés.

A további javaslatainkat az Ön beruházásának ismeretében tudjuk adni, miután a terveket és az építési helyszínt megvizsgáltuk.

Tekintse meg referenciamunkáinkat

D-P Konzorcium Kft. Komlói bánya épületeinek acélszerkezete (2016)

Megrendelő: D-P Konzorcium Kft. Cím: Komló Ügyvezető: Dorkó József (+36 36 554050) - hívja és kérdezze rólunk Kapcsolódó szolgáltatások: Acélszerkezet gyártás További információk és képek a projektről

Ford autószalon szerkezetének gyártása, és szerelése (2015)

Megrendelő: Hexasteel Kft. Cím: Győr Főmérnök: Oláh Zoltán (+36-30-336-11-31) - hívja és kérdezze rólunk Kapcsolódó szolgáltatások: Acélszerkezet gyártás, Szerelés, burkolás További információk és képek a projektről

Forgácsoló üzem épület acélszerkezete (2015)

Megrendelő: Acélszerkezet Technika Kft. Cím: Nagytarcsa Ügyvezető: Kis-Kovács Balázs Kapcsolódó szolgáltatások: Acélszerkezet gyártás További információk és képek a projektről